Actes

Rosa Maria Curto sovint ha difós la seva passió per la il·lustració més enllà de l’estudi de Barcelona i l’atansa a les persones, sobretot els infants. Recupera, així, aquell rol de mestra que sempre portarà a dins.

 

13 de setembre  2019

Setmana del Llibre Infantil i Juvenil en català, a la Pça de la Catedral de Barcelona.

Amb l’esclaf i estima de l’Editorial Edebé. Agraint el retrobament amb persones estimades i compartint alegries amb noves coneixences.

 

 

1 de juny 2019

Participo en la tercera trobada d’il·lustradors de la Dreta de l’Eixample

Els nens i nenes escriuen contes i un grup d’Il·lustradores i il·lustradors posem color a les seves històries.

És Festa Major i l’esdeveniment va de la mà de la Fira Modernista amb l’entrega del  Premi Maria Rius.

Les llibreries Laie i La Caixa d’Eines  i la Biblioteca Sofia Barat en són les organitzadores. Gràcies!!!

 

 

Tallers a la Biblioteca de Can Butjosa

Més tallers impartits a Can Butjosa, Parets del Vallès. Curs 2018/2019.

Treballo amb els infants: l’autoestima, el respecte i l’empatia amb eines valuoses com la pintura, la música, la lectura de contes, l’expressió corporal i les manualitats.

 

31 Maig 2018

Participació en la segona trobada d’il·lustradors a la Biblioteca Sofia Barat, en la Festa Major de la dreta de l’Eixanple.

Les llibreries Laie i La Caixa d’Eines en són les organitzadores.

 

 

Gener 2018  

A la Biblioteca Elisenda de Montcada de Montcada i Reixac començo a impartir tallers d’il·lustració amb grups de nens i nenes de 8, 9, 10 anys.

 

També és l’inici de nous Tallers de Creativitat a la Biblioteca infantil i juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès

 

Juny 2017

La Comissió de la Festa Major de l’Associació de veïns i veïnes Font de la Guatlla em convida a fer el pregó.

El rètol, il·lustrat amb anticipació, és anunciador de l’esdeveniment.

 

 

 

L’any 2004 iniciava els Tallers de Crestivitat amb nens i nenes, a la Biblioteca de Can Butjosa de Parets del Vallès.

Comptant aquest darrer curs 2016/2017, ja portem 13 anys de feina dedicada a treballar els contes i l’art connectant amb el món interior. Tot un repte! Un aprenentatge per a tots els que hi som. Una manera de créixer compartint, descobrint i jugant. (En la fotografia hi ha alguns dels alumnes d’aquest últim curs)

 

Entre el taüt i la maleta. Exposicions Col·lectives

fragment-refugiatsSón milions les persones que han hagut de deixar la seva llar, la seva terra natal.

L’abril del  2016 l’APIV (Associació Professional d’Il·lustradors de València), va demanar una perticipació voluntària als il·lustradors, i vaig fer-ho molt gustosament.

Ahir vaig rebre aquesta notificació on s’esmenten els espais on les obres han estat exposades:

 •  51ª Fira del Llibre de València. Carpa de la Generalitat Valenciana. (abril-maig)
 •  Projecció audiovisual a les Jornades “MARE NOSTRUM · Refugia’t”, organitzades per CEAR País Valencià i La Fábrica de Hielo. (Abril)
 • Palau de la Generalitat Valenciana de València, Casa dels Caragols de Castelló i Casa de les Bruixes d’Alacant, amb motiu del Dia d’Europa. (Maig)
 • Museu de la Rajoleria de Paiporta. (Octubre-novembre)
 • Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló. (Novembre-desembre)
 • Actualment, a la Casa de Cultura de Montserrat. (del 6 al 17 de febrer)

13240017_1036958869727033_7707907789646536110_n


Participació a la ‪Fira del Llibre Infantil de Madrid 2016‬, estant 299.  Amb Edebé, els joves lectors i les famílies.    

                                                                                                Conjuntament amb l’Aleix Cabrera participo en la Jornada UOC Alumni 2013 ‘El teu talent en acció’. Amb el soport de ‘Llibres per Llegir’ i de la Universitat Oberta de Catalunya. Els infants i adults assistents han tingut una participació activa. Tots han passat una bona estona  aprenent: com encarar el paper en blanc, com cercar protagonistes, antagonistes…, perquè es fan esbossos, què és la tècnica mixta… Un taller creatiu del tot!

2nens UOC Alumni

Taller a l’Escola d’Estiu de la Biblioteca Can Butjosa

Per 7è any consecutiu, el juny de 2012, la Biblioteca Can Butjosa de Parets del Vallès ha organitzat l’Escola d’Estiu: “Els contes: el país natural dels infants”. Vaig tenir el plaer i el privilegi de participar-hi, per poder explicar a professionals de l’educació el taller d’il·lustració que imparteixo al centre, al llarg de l’any. Aquella tarda, els adults van posar-se a la pell dels infants i van jugar i experimentar amb les emocions.

Concurs de dibuix 2011-2012 Farmàcia Anía
El dia 14 de gener és va celebrar el lliurament de premis als guanyadors i finalistes. Una vegada més vaig tenir el plaer de ser jurat. Avui m’han arribat unes imatges i en comparteixo una, com a mostra. L’Alva es dirigeix, tota contenta, a recollir el seu regal.

Curs per adults (CEBEI) a Can Butjosa
L’objectiu del curs és donar unes nocions bàsiques de com il·lustrar un conte tenint present l’edat del nen. Valorar el llenguatge del color i la varietat d’estils. Enriquir el text mitjançant les imatges.

Fira del LLibre a Madrid 2008
fira-del-llibre-de-madrid-còpia

ANAA DA UN PASO MÁS EN SU PROYECTO EDUCATIVO CONTRA EL MALTRATO A LOS ANIMALES

Madrid, 30 de mayo de 2008.- Tras varios años desarrollando campañas de educación en la Comunidad de Madrid, la Asociación Nacional de Amigos de los Animales (ANAA) en colaboración con la editorial EDEBÉ presenta dos ingeniosos libros sobre la tenencia responsable de animales domésticos: “Un perro en casa” y “Un gato en casa”, escritos por Nuria Roca y bellamente ilustrados por Rosa M. Curto.

El jueves 5 de Junio, a las 11.30 h de la mañana tendrá lugar la presentación de ambos libros en el Colegio Salesianos Atocha (Ronda de Atocha nº 27, Madrid), con la asistencia de unos cien niños de segundo y tercero de Primaria. La ilustradora, Rosa M. Curto, asistirá al acto para responder las preguntas de los más jóvenes, junto con Carlos Rodríguez, veterinario y director del programa “Como el perro y el gato” de Ondacero; y famosos amantes de los animales como Mónica Estarreado o Alejandra Grepi.
En los libros, la autora recoge las pautas básicas que aseguran una buena convivencia con ambas especies. Desde la asociación, se enfatiza la gran responsabilidad que supone cuidar de un animal y como, todos los miembros de la familia deben estar bien informados de los cuidados que éste necesita antes de tomar la decisión de llevarlo a casa.

LUGAR: COLEGIO SALESIANOS ATOCHA. Ronda de Atocha, nº 27
DIA: Jueves 5 de Junio de 2008
HORA: 11:30

Llibre gegant de la biblioteca Can Butjosa

Participació a la jornada festiva de la biblioteca de Parets del Vallès, en què els il·lustradors posen imatges als contes escrits pels nens i adults. D’aquesta manera se celebra el 25è aniversari del centre de lectura.

Escola d’estiu a la biblioteca Can Butjosa
La bibliotecària i escriptora Mercè Escardó i la il·lustradora Rosa Maria Curto participen en les xerrades “Obrint sentits” de l’Escola d’estiu 2007, a la biblioteca Can Butjosa de Parets del Vallès. Expliquen com els contes esdevenen llavors que creixen dintre nostre i fan aflorar altres sentits.

Conta-contes digital: Sant Jordi
Per primer cop, les il·lustracions de Rosa Maria Curto deixen enrere el paper en un experiment amb el setmanari electrònic LaFinestraDigital.com: explicar la llegenda de Sant Jordi per als més petits, el 23 d’abril de 2007. La plataforma YouTube ho fa possible.

Col·laboració en un curs de Disseny Gràfic en el 2007, aportant coneixement i experìència com il·lustradora, als alumnes. 

Jornades del ‘Seminari de fades de Kell’
El novembre de 2005, participa en aquestes jornades, al municipi alemany de Kell, i desenvolupa el tema: “A la reserca del nen interior estan en contacte amb els quatre elements.”

‘Llegint imatges, el paper de la il·lustració’
El març de 2005, Rosa Maria Curto participa en aquest espai de reflexió integrat a les II Jornades Interprofessionals del Grup de Biblioteques Catalanes Associades de la UNESCO. Unesco còpia

Llibreria Catalònia, any 2004, presentació del conte ‘El pagès i els talps’ La-Galera-Catalònia còpia

Fent tandem amb Mercè Escardó i Bas presentem el llibre editat per La Galera i omplim portadetes amb un munt de dedicatòries carinyoses.

signant-llibres 

Signant llibres per a l’Editorial Combel, any 2003 al Palau de la Música (Conjuntament amb altres autors  presentant llibres de la col·lecció Cavall Volador)

El conte  que es mostra és La rateta que escombrava l’escaletaLa ratita presumida, sèrie El Pas.

El llibre gegant de Sant Cugat del Vallès

El llibre gegant és una de les activitats de més acollida durant les festes majors de Sant Cugat del Vallès. Imagina’t una plaça tancada, el terra cobert de palla, les banderoles de colors d’un arbre a l’altre, mentre els nens escriuen els seus contes i fan cua perquè un dels il·lustradors s’inspiri amb el seu text i el plasmi amb la seva tècnica en una pàgina del llibre gegant. Rosa Maria Curto és una de les il·lustradores que ha passat pel municipi i ha deixat una empremta acolorida entre les pàgines d’aquests llibres.

XIX Fira del dibuix i la pintura

L’1 de maig de 1989, Figueres acull per dinovena vegada el dibuix i la pintura, i es converteix en una gran galeria d’art, on els artistes exposen l’obra i els qui passejen, se la miren amb opció a compar un quadre o una il·lustració. Rosa Maria Curto és una de les dues-centes persones inscrites a la fira.

Finalista en el Concurs d’Espasa Calpe,  Austral Infantil 1988 espasa-calpe-cc3b2pia

De puntetes per l’animació amb ‘Cobi’ i ‘Despertaferro’
Rosa Maria Curto entra en el món de l’animació l’any 1988, amb Equip Producciones S.A. Participa en l’acolorit i ombrejat d’acetats per a la pel·lícula ‘Desperta Ferro’, co-producció catalano-alemanya, que dirigeix Jordi Amorós. Tres anys després treballa amb Cobi Troup en la sèrie d’animació infantil ‘Cobi’, emesa per Televisió de Catalunya. També desenvolupa la mateixa feina per a espots publicitaris.

Amunt

Adreça de contacte: admin.bloc (at) gmail.com

tradúceme tranlate it

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

5 pensaments sobre “Actes

 1. Rosa María tus ilustraciones son absolutamente hermosas
  disfruto tanto como mi hija de 3 años cuando leemos y observamos al detalle tus ilustraciones
  Mil felicitaciones.
  Yo soy bióloga vivo en Bolivia-Sur América y estoy trabajando Educación ambiental para la no tenencia de animales silvestres como mascotas, ojalá nos hubieras podido ilustrar algunos materiales del proyecto. pero desafortunadamente nuestros recursos son muy mesurados.
  Tus ilustraciones y colorido me inspiran es realmente hermoso tu trabajo.
  Si te animarás podrías ayudar a nuestro proyecto donando una ilustración? sería fabuloso!!

  Madeleine

 2. M’agrada molt la pàgina web de la Rosa Maria perque fa uns dibuixos molt bonics, sap dibuixar molt bé l’expresió que vol que tinguin les ilustracions.

 3. Hola Rosa Mª, sóc Teresa Vila, una de les mestres de Sant Pau i et volia tornar a donar les gràcies per la vostra visita a l’aula hospitalària, també a l’Aleix, es clar! Els nens/es s’enduen un molt bon record d’aquest dia.
  També felicitar-te per aquest blog que destila sensibilitat per totes bandes!!!

 4. Rosa Maria…què t´haig de dir…és un goig veure la teva feina sempre, és màgica, especial…és tu.
  Endavant amb aquest món de fantasia que has creat i una abraçada molt gran.
  Noelia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.